Spreker

Als u een geliefde verliest, dan kan het naast héél mooi, ook enorm spannend en beladen zijn om zelf te spreken tijdens de ceremonie. Er moet in een korte periode ontzettend veel geregeld worden om de uitvaart voor te bereiden. Zelf het levensverhaal schrijven en voordragen kan als (extra) belasting of druk voelen. Als u dit uit handen geeft, geeft dat meer tijd en ruimte om op uw manier persoonlijk afscheid te nemen van uw dierbare in de week voor de uitvaart. Ik wil u graag ondersteunen door het schrijven en voordragen van het in memoriam van u over te nemen, terwijl u de regie houdt over wat er vertelt wordt.
Het levensverhaal is een heel speciaal en persoonlijk moment tijdens het afscheid en als u mij het vertrouwen geeft om dit voor te dragen, dan vind ik dat héél bijzonder. Ik zie het als mijn taak om uw geliefde recht te doen door een echt, herkenbaar en sprekend verhaal te schrijven en te vertellen. Uiteraard blijft er voor naasten áltijd ruimte om te spreken of een rol te vervullen tijdens het afscheid. 

Levensverhaal

Meestal is het de uitvaartverzorger die mij benadert om te spreken op de uitvaart, maar dat mogen nabestaanden natuurlijk ook zelf doen. We maken een afspraak en we bespreken samen het leven van uw geliefde. Een levensverhaal bestaat uit feitelijkheden maar ook typische karaktereigenschappen of uitspraken, grappige anekdotes en bijzondere herinneringen zijn van absolute waarde om te benoemen. Vóór de uitvaart mail ik het verhaal naar u, omdat ik het belangrijk vind dat u het leest, zodat ik zeker weet dat alles klopt en u zich hier kunt vinden. Ik zeg altijd “Ik schrijf het, maar het is vooral júllie verhaal!” zo voel ik dat.  Tijdens de uitvaart zal ik het in memoriam voordragen.
Mocht u meer ondersteuning wensen … dát kan! Kijkt u voor meer informatie onder het kopje “ceremoniebegeleider”. 

Christelijk accent

Het kan zijn dat uw geliefde gelovig was, maar niet niet kerkelijk. Als u het belangrijk vindt dat er aandacht besteed wordt aan dit religieuze aspect van zijn of haar leven dan kan ik hier vanuit mijn eigen christelijke identiteit naar wens accent op leggen. Ik ben geen voorganger of predikant, maar ik kan u zeker helpen bij het vinden van een Bijbeltekst, een gedicht of muziek en ook een gebed uitspreken tijdens de ceremonie of bij het graf is mogelijk.